top of page

Om oss

Vi är en gårdsbutik i Utopia som säljer norrländskt och svenskt mat- och dryckeshantverk.

Vi gör det enkelt för dig som vill handla lokalproducerat med kvalitet. Hos oss hittar du bland annat varor från lokala gårdar, mejerier, rosterier, bryggerier och andra duktiga mathantverkare i vårt närområde och Sverige.

Vi brinner för hållbar mat- och dryckesglädje.

Följ med på vår resa så skapar vi god smak och hållbarhet tillsammans!

Hälsningar

Stefan, Christian och Hannes.

Gårdshem: Ostbutik, Charkbutik, Lokalproducerad Mat.

Christian Ostmässan.jpg

Vinnare av
Årets Ostdisk 2022

”Årets ostdisk besitter en stor kunskap och ett genuint intresse för svensk ost från så väl små gårdsmejerister till större nationella producenter. Förutom provsmakning i butik, butiksservering och hemleverans på den lokala marknaden erbjuds ostintresserade över hela vårt avlånga land att delta i digitala ostprovningar. Personalen på Årets ostdisk är minst sagt beredd att gå det där extra steget för att slå ett slag för svensk ost och med stor kunskap bemöter man alltid leverantörer och kunder på ett vänligt, professionellt och välvilligt sätt.”

Ostfestivalen 2022

www.ostfestivalen.se

Vinnare av
Stora Turismpriset 2021

"Mat och dryck blir en allt viktigare faktor i platsers attraktivitet. Allt fler svenskar låter tillgången till en god matupplevelse styra valet av destination för semestern, samt i fallet med sommaren 2020 vad semesterpengen ska spenderas på när resandet begränsades. I kampen om konsumenternas uppmärksamhet är specialiserade aktörer avgörande. Gårdshem är den nya tidens saluhall, ett skyltfönster och muskelmassa för producenter av livsmedel och måltidsupplevelser. Deras verksamhet i fysisk butik och på nätet har skapat uppmärksamhet för regionala produkter vilket leder till köp inte bara hos dem som återförsäljare utan även stärker konkurrensfördelar för restauranger som erbjuder regional mat och producenternas egna försäljningsvägar. De har under pandemin hållit stark digital närvaro och erbjudit alltifrån nätbaserade provsmakningar till hemkörning av varor, allt för att verksamheten ska kunna hållas uppe. Därigenom har de inte bara hållit sina egna hjul rullande utan även varit ett stöd för de många småskaliga producenter som utgör grundstenen i den västerbottniska måltidsbaserade upplevelseindustrin. 

 

I slutet av mars hade smittspridningen skapat de första restriktionerna i Sverige och osäkerheten kring virusets framfart och effekter fick svenskarna att stanna hemma och minska sin interaktion till absolut minimum. Gårdshem hade planerat in en rad ostprovningar under våren för att sprida vetskapen om de många regionala (norrländska) ostar som idag erbjuds. Istället för att ställa in, arrangerades Världens Första Onlineostprovning! Denna har följts av fler och Gårdshem visar på detta vis ett konkret exempel på snabb, positiv omställning som gynnar många aktörer. Ostarna som ingår i den aktuella provningen bokas på nätet eller direkt i butik där de även kan hämtas eller få hemleverans. Information om lämplig dryck och tillbehör finns även det lätt tillgängligt. Under eventet sker livechat och en kunnig konnässör leder smakresan som går mellan norrländska mejerier, kryddat med anekdoter och intressanta detaljer som visar på en gedigen kunskap och passion!" 

_MLH5427.jpg
bottom of page